پمپهای امروزی قادر هستند میزان انسولین غذایی مورد نیاز برای هر وعده غذا را بر اساس میزان مصرف کربوهیدرات، حساسیت به انسولین و میزان قند قبل از غذا محاسبه و به بیمار اعلام نمایند. به این ترتیب بیمار با دقت و صحت بیشتری میتواند دوز انسولین مورد نیاز در هر وعده را تنظیم نماید.
برخی پمپها دارای سنسور چک قند خون نیز هستند که میزان قند مایع میان بافتی را هر 5 دقیقه یکبار چک و ثبت مینمایند و در صورت کاهش و یا افزایش قند (نسبت به میزان قابل قبول تعریف شده) با زنگ هشدار مخصوص به بیمار اخطار میدهند.
بعضی از پمپهای تزریق دارای قابلیتی بوده که در صورت کاهش قند، بدون اینکه به بیمار اعلام نمایند و هشداری بدهند، به صورت اتوماتیک اقدام به قطع کردن تزریق انسولین پایه میکنند و با افزایش مجدد قند خون تزریق مجدد انسولین را در دستور کار خود قرار میدهند.
این قابلیت بویژه برای والدین کودکان(اطفال) دارای دیابت نوع 1 که خطر افت قند خون را در هنگام خواب تجربه میکنند بسیار کاربردی و موثر است.
پرشک معالج به کمک نرم افزار کامپیوتری حاصل از عملکرد پمپ تزریق انسولین قادر خواهد بود به صورت جدول و نمودار مشاهده نماید و تغییرات لازم در میزان انسولین صرف شده برای بیمار را بررسی و اعمال نماید.
پمپ انسولین و ورزش: Insulin Pump & Sport
برای بسیاری از افراد، ورزش و انجام فعالیتهای ورزشی بخش مهمی از زندگی آنها بشمار میرود و با استفاده از پمپ انسولین دربیماری دیابت، مبتلایان نیازی به تغییر رویه زندگی خود ندارند.
در واقع از منظر دیگر هم ورزش میتواند با بهبود گردش خون، کاهش بیماری قلبی و کمک به کنترل وزن، نقش اساسی در مدیریت دیابت بیماران داشته باشد.
مدیریت دیابت در حین ورزش به مراقبت و برنامه ریزی بیشتری نیاز دارد، تا اطمینان حاصل شود که میتوان کنترل خوبی را حفظ کرد.
پمپهای تزریق انسولین در مدیریت دیابت در ورزشکاران مبتلا به دیابت نقش کلیدی دارند، در نظر گرفتن عوامل زیادی از جمله نظارت بر گلوکز، مصرف کربوهیدرات، فعالیتهای بدنی و نیاز به انسولین برای اطمینان از کنترل خوب گلوکز و کاهش خطر عوارض مهم است.
دیابت خاموش یا دیابت پنهان چیست؟
رسیدن به HbA1c مناسب و قابل قبول و حفظ آن در به حداقل رساندن خطر هیپوگلیسمی میتواند چالش برانگیز باشد. با این حال، با درک نیازهای بدن، از جمله تأثیر ورزش و یادگیری نحوه نگه داشتن گلوکز خون در سطوح قابل قبول توصیه میشود، میتوان دیابت را به طور موثر مدیریت کرد.
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای مقابله با چالشهای تحت کنترل بهتر سطح گلوکز خون، به خصوص در حین ورزش، به پمپهای انسولین متکی هستند.
پمپ انسولین و سفر: Insulin Pump & Travel
پمپ انسولین در سفرهای کاری، سیاحتی و تحصیلی و … بسیار قابل استفاده بوده و نقش آن در آرامش بیمار بسیار زیاد است. بطوریکه در مواقع اضطرار ی و شرایط پیش رو را برای فرد دیابتی بسیار ایدهآل و آرامش بخش میکند.
بعنوان مثال، فرض کنید برای مذاکره تجاری یا … به سفر داخلی یا خارجی عزیمت کردهاید، با توجه به شرایط سفر و کار، پیچیدگی و استرسها و فشارهای احتمالی، تزریقهای مکرر انسولین توسط سرنگ یا قلم انسولین در مواقع لزوم برای شما دشوار و شاید پر ریسک باشد. ولی در صورت داشتن پمپ انسولین شما با آرامش به برنامههای خود رسیدگی میکنید و پمپ با مدیریت شرایط شما این مسیر را برای شما با آرامش همراه میکند.
موارد مهم برای بیمارانی که از پمپ انسولین استفاده میکنند به شرح زیر است:
- قبل از سفر حتما از سلامت دستگاه خود اطمینان حاصل نمائید.
- قبل از سفر موارد مصرفی دستگاه پمپ انسولین خود را از شرکت فروشنده و خدمات دهنده (نمایندگی انحصاری برند خریداری شده در کشورتان) تهیه نماید.
- باتری به تعداد کافی برای دستگاه خود بههمراه داشته باشید.
- انسولین خود را برای پر کردن مخزن دستگاه پمپ تزریق انسولین حتما بهمراه داشته باشید و برای نگهداری، طبق دستورالعمل دارو مراقب دمای استاندارد انسولین خود باشید.
- اگر با توجه به نوع سفرتان از گیتهای مسافری، هواپیما یا قطار استفاده میکنید، حتما از شرکت فروش و خدمات دهنده دستگاه در کشور خود در این باره اطلاعات کسب کنید.
- دفترچه راهنمای پمپ انسولین خود را همیشه در دسترس خود نگاه دارید و حتی المقدور به یکی از اعضای خانواده که همراه شماست بخواهید دفترچه راهنمای دستگاه را بخواند تا در مواقع لزوم و اضطرار بتواند شما را یاری نماید.
- راهنمای فارسی دستگاه خود را حتما از نمایندگی انحصاری فروش دستگاه تهیه نمایید.
- اگر در سفرهای خارجی هستید، حتما دفترچه دستگاه را که به زبان انگلیسی هست را همراه خود داشته باشید.
- اگر به خارج از کشور سفر میکنید نماینده انحصاری فروش و خدمات در کشور مقصد شناسایی نمایید، تا در مواقع لزوم بتوانید در صورت بروز مشکل از ایشان کمک بگیرید. اگر برایتان دشوار است از نمایندگی کمپانی سازنده پمپ قابل استفاده شما در کشور خودتان که دستگاه پمپ انسولین را از آنها خریداری نمودید بخواهید که به شما در این مورد اطلاع رسانی نماید و در دستیابی به این اطلاعات شما را یاری نمایند.
- حتما با پزشک خود قبل از سفر مشورت کنید.
- شماره تلفن پرسنل مسئول در شرکتی که پمپ انسولین خوذتان را از آنها تهیه کردهاید بههمراه داشته باشید تا بتوانید در مواقع لزوم از ایشان راهنمایی های لازم را کسب نمایید.
بیماران دیابتی با توجه به شناخت از بیماری کاملا این شرایط را لمس میکنند و به هیج عنوان بعد از آشنایی و استفاده از پمپ انسولین حاضر نخواهند بود ادامه زندگی خود را بدون در اختیار داشتن این دستگاه سپری نمایند.